Jak na to?

5. září 2008 v 7:46 | Večery pod lampou |  Jak na to?
Pokojové květiny si pořizujeme na jaře a vybíráme jen mladé exempláře, které si lépe zvyknou na nové podmínky. Starší rostlina i s mladými výhonky si zvyká na nové podmínky hůř než mladá rostlina.
Zvláště důležité je udržovat květiny v čistotě. Špína a prach jim ztěžují dýchání a vytvářejí vhodné podmínky pro rozmnožení škůdců a mikrobů vyvolávajících nemoci. Listy proto co nejčastěji omýváme z vrchní i spodní strany. Z květin musíme průběžně odstraňovat suché, uvadlé a zahnívající listy a výhonky, protože právě na nich se nejčastěji rozmnožují škůdci. V čistotě musíme udržovat i květináče, truhlíky a poličky na květiny.
Kynuté těsto bychom neměli nechat vykynout příliš rychle, protože pak v troubě klesne.
Dobře vykynuté těsto zdvojnásobí svůj objem, je hladké, lesklé a pružné. Vtlačíme-li do něj prst, důlek se za chvilku vyrovná.
Jestliže nám těsto překyne, pak klesne a zřídne. Pečivo, které z něj upečeme, je malé a tuhé.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama